Skip to main content
Ontdek hier de schoolvisie van de Gesubsidieerde Vrije Basisschool Boezinge

Boezinge – Zuidschote, een fijne dorpsschool.

Gelegen in een landelijke oase langs de wateren van het Ieperleekanaal.

Wij bouwen aan een team van professionelen.
Ons team werkt met hart, hoofd en handen en vooral veel goesting.
Zo geven ze hun ervaring en kunde door aan jouw kinderen.
Vertrouwen
Zelfvertrouwen
Wij bouwen aan een school die veilig en vertrouwd is om te spelen, te leren en te leven. Leren en leven is verweven met de samenleving.
Verantwoordelijk
Wij werken aan een school waar we kinderen uitdagen om verantwoordelijkheid voor zichzelf en anderen op te nemen. We leren hen zelfredzaam en zelfstandig te worden om ook later op een duurzame manier door het leven te gaan.
Sportiviteit
Wij bouwen aan een school waar elk kind evenwaardig is, een zinvolle plek heeft en zich verbonden voelt met de ander.
Positiviteit
Wij willen kinderen en ouders stimuleren om op een positieve, opbouwende wijze te kijken naar vorderingen. Wij bouwen aan een netwerk waar we samen met velen een positief én harmonisch leer- en leefklimaat creëren.
Geduld
Wij willen samen met het team de schoolloopbaan van elk kind zo optimaal mogelijk laten verlopen. Dit willen we doen door op een realisti-sche en ambitieuze wijze te ondersteunen en bij te sturen waar nodig is.
Zelfredzaamheid
Wij bouwen aan een school waar kinderen tijd krijgen om te groeien en te genieten van wat elke dag brengt.
Leren leren
Wij gaan voor een school waar we ieder kind stimuleren om de beste versie van zichzelf te worden, in hun dagelijks leven, nu én later.
Solaridariteit
Wij willen dat onze school een plaats is waar tijd en ruimte gemaakt wordt om het wel en wee vanuit een vertrouwensband bespreekbaar te maken.
Ik + jij = wij
Wij stimuleren kinderen om kennis op te doen en die ook door te geven aan anderen. Wij bouwen aan een netwerk waar ‘samen’ sterk maakt. Waar gedeelde zorg en gedeelde waarden vanzelfsprekend zijn
Respect
Wij bouwen aan een school waar kinderen respectvol omgaan met de diversiteit in de wereld, ook op vlak van geloof. In onze school laten we alle kinderen kennis maken met de boodschap van Jezus en reiken kansen aan tot beleving.

Wij bouwen aan een school die blijft zoeken, durft dromen en vertrouwen heeft in de toekomst.